While You Were Sleeping (med den danske titel Mens du sov) hører til blandt de lidt ældre, men samtidig populære, julefilm. Filmen havde premiere for over 25 år siden – i 1995. Mange gode film er blevet indspillet og sendt siden, men While You Were Sleeping hører fortsat til blandt danskernes foretrukne julefilm – med god grund.

Rent praktisk er det værd at vide, at filmen har en varighed på 1 time og 43 minutter, at den anbefalede minimumsalder er 7 år, og at filmen bl.a. vises med danske undertekster. Dermed er det en julefilm, som kan ses af de fleste familier med store og mellemstore børn. Mon ikke den vil være et hit hjemme hos jer?

Sjov og romantisk julefilm for alle

I While You Were Sleeping møder og følger vi en kvindelig jernbanevagt ved navn Lucy. Lucy er hemmeligt forelsket i Peter. Hun har haft et godt øje til ham længe, men har ikke haft modet til at tage kontakt til ham. Tingene tager dog en uventet drejning, da Lucy redder Peters liv i forbindelse med en togulykke.

Peter overlever, men bliver hårdt såret og ender med at ligge i koma på hospitalet. I mellemtiden har alle fået opfattelsen af, at Lucy og Peter er forlovede, selvom de på dette tidspunkt ikke har en egentlig relation. Lucy bliver hurtigt en del af Peters familie og kommer tættere og tættere på Peters bror, Jack, alt imens Peter sover meget dybt.  

Da Peter langt om længe vågner fra sin koma, så har flere ting ændret sig, og især Lucy står over for et enormt dilemma.

Finder Peter sammen med sin redningskvinde, Lucy, eller er Lucy blevet så forelsket i Peters bror, at hun ikke kan give slip på ham? Disse og mange andre spørgsmål kan du få besvaret ved at se filmen.

While You Were Sleeping blomstrer af romantik og berører mange følelsesmæssige situationer og dilemmaer, som de fleste har stået over for på et eller andet tidspunkt i deres liv. Med andre ord er det en film, man kan relatere til, hvilket bestemt ikke gør den mindre god.

Der mangler ikke humor eller charme

Foruden romantik, så kan du se frem til at se en film med masser af humor og charme. Filmen tilhører genren romantiske og sjove julefilm, hvilket vi synes, at den lever godt op til. Især Sandra Bullock, som spiller Lucy i filmen, gør det virkelig godt. Som Lucy er hun både en smule kikset, charmerende og sjov. Og især hendes skuespillerpræstation er med til at trække filmen op på et fint niveau.

While You Were Sleeping ér en humoristisk julefilm, men målt på antal sjove scener, så måler den sig ikke med film som Scrooged, Alene Hjemme 2 og Love the Coopers. Den er ikke desto mindre værd at se. 

Er du ikke helt overbevist om filmens berettigelse endnu, så kan du blive klogere på filmen ved at se den officielle trailer. Du kan også læse flere anmeldelser og se korte klip via nettet.

Se traileren for While You Were Sleeping her

Denne artikel er skrevet og udgivet i samarbejde med tvpakkerguide.dk, der skriver om tv-pakker og streaming.