Polarekspressen er en familiefilm fra 2004, som bygger på bogen af samme navn.

Den egner sig til børn fra 7 år og opefter, og mængden af action er nøje afstemt med aldersgruppen. Her er derfor tale om en hyggelig film, som hele familien kan samles om med en skål juleknas foran sig.

Polarekspressen som animationsfilm

Polarekspressen fra 2004 er en animeret julefilm. Den adskiller sig dog fra andre animerede film ved stadig at have en kendt person i hovedrollerne.

Både drengen, konduktøren og filmens mystiske mand har nemlig alle hans træk. Særligt konduktøren er næsten ren Tom Hanks, og i versionen på originalsproget er det da netop også ham, der lægger stemme til figuren.

Fordi animationerne er så livagtige, får man i Polarekspressen en lidt anden grafisk oplevelse end med mere traditionelle animationsfilm som man kender det fra Disney og Pixar. Det skaber et helt særligt liv og en unik stemning til det animerede filmunivers, som i sig selv er et kig værd.

Handlingen i Polarekspressen

Polarekspressen starter den 24. december hvor drengen Billy og hans søster spændt venter på det bliver julemorgen, hvor de vågner op til gaver, som julemanden er kommet med.

Billy er dog meget bange for, de bliver skuffede – for måske findes julemanden slet ikke. Lige inden han falder i søvn om aftenen, eller måske i hans drømme, standser et tog i baghaven. Her byder konduktøren Billy ombord – og med på en rejse til Nordpolen, hvor selve julemanden jo som bekendt bor.

Med på toget er der også en masse andre børn, der ligesom Billy har nået en alder, hvor de er kommet i tvivl om, hvorvidt julemanden findes.

Der er ægte julestemning for alle pengene og animationerne er flotte og magiske på den helt rigtige måde. Derudover rummer filmen også en række vigtigt og gode pointer i forhold til tro, jul og menneskeheden generelt. Det betyder at Polarekspressen har flere lag: En god historie til de yngste, spænding til de lidt større og noget at fundere over for de voksne.

Se traileren til Polarekspressen her