Hvem siger, at julemanden absolut skal være en mand? I Ulf Rørbæks søde og humoristiske julefilm bliver påstanden sat på en prøve, da julemandens datter, Lucia, ønsker at blive optaget i julemandsklassen på den internationale julemandsskole.

Det moderne juleeventyr tager dig med på et hæsblæsende eventyr, hvor nissepiger er meget mere end julemandens assistenter.

Spændende julefilm med ligestilling på programmet

Det danske julemandseventyr med Martin Buck, Nicolaj Kopernikus og Mia Lyhne i nogle af hovedrollerne foregår på Grønland, hvor julemanden bor med sin kone og 12-årige datter, Lucia.

Lucia går på den internationale julemandsskole, hvor julemænd siden tidernes morgen er blevet lært op. Lucia vil også gerne være julemand, men det kan hun ikke blive, fordi julemandsklassen udelukkende er for drengene.

På den internationale julemandsskole lærer nissepigerne at bage og strikke, mens nissedrengene udsættes for spændende udfordringer, skorstensklatring og kanekørsel. Der er med andre ord lagt op til et brag af en ligestillingskamp, da Lucia som den første pige får lov til at gå til optagelsesprøve til julemandklassen.

Som enhver anden kommende julemand, skal Lucia opfylde et menneskedrengs største ønske – og det er bestemt ikke ligetil! Alberts største juleønske er nemlig, at hans far bliver kureret for en mystiske sygdom, der senere viser sig at være en krampusforbandelse.

I et sammensurium af Indiana Jones og Harry Potter-lignende udfordringer bliver Lucias og Alberts ønsker og kamp for retfærdighed starten på et fantastisk juleeventyr.

En julefilm for hele familien

Er du vild med julemagi og spændende nisseeventyr, så er Julemandes datter den ideelle julefilm for dig og resten af familien.

Nissepigen, Lucia, og menneskedrengen, Albert, udgør den perfekte duo, hvor piger såvel som drenge – børn såvel som voksne – kan være med. Kampen for retfærdighed i menneskeverdenen såvel som i nisseverdenen er godt skruet sammen og sætter debatten om ligestilling i perspektiv for både voksne og unge seere.

Julemandens datter er sjov, hyggelig og spændende – præcis som en god julefilm for børn skal være! Du kan med andre ord snildt tage dine børn, børnebørn eller søskende med i biografen for at se dette års danske familiejulefilm.

Se traileren til Julemandens datter her