Den nok mest kendte Far til Fire film er den, der hedder Far til Fire i byen. Den har dog også en alternativ titel, nemlig Far til Fire til julebal i Nisseland.

Det er nok også mest den sidstnævnte, der får en klokke til at ringe hos de fleste. Det er nemlig i denne film, Lille Per synger den klassiske, velkendte julesang af samme navn.

Handlingen i Far til Fire – til julebal i Nisseland

Filmen starter efter sommerferien, hvor Lille Per skal starte i skole. Ikke noget, der ligefrem står højt på hans ønskeliste.

Tiden går dog alligevel og foregår derfor også delvist omkring jul, hvor Lille Per i en drøm føres af nisserne til julebal i netop Nisseland, Det er nok en af de mest kendte filmscener fra den danske filmskat.

Julen står ellers til at blive trist det år. Far er blevet fyret fra sit arbejde og familien må spare.

Som med de fleste andre julefilm, ender det hele dog naturligvis godt – men der sker naturligvis en hel masse undervejs. Lige som der skal i en Far til Fire film.

Klassisk julehygge med Far til Fire

Julen i Far til Fire fører enhver tilbage til barndommen – og tidligere tiders måde at holde jul på.

I dag kan julen fremstå materialistisk og måske en smule amerikaniseret, men det er Far til Fire i byen renset for. Her bæres gåsen til bageren, fordi den skal steges og der ikke er plads i hjemmets egen ovn. Her er ikke noget gavemekka, men nøje udvalgte gaver til hver enkelt barn. Kirken besøges juleaften og der synges salmer omkring juletræet.

Far til Fire til julebal i Nisseland er således en ægte julefilm, som med garanti vil vække begejstring hos både små og store.

Måske især de sidste, som er vokset op med filmen som fast juletradition i hjemmet. Filmen emmer nemlig af barndom og for mange bliver det aldrig rigtig jul, hvis den ikke er løbet over skærmen.

Se traileren til Far til Fire i byen her