Fars Fede Juleferie er fra 1989 og derfor en efterhånden temmelig klassisk julefilm for hele familien.

På engelsk hedder filmen Christmas Vacation og filmen er en del af en filmserie, hvor også  Fars Fede Ferie og Fars Fede Europaferie indgår.

Handlingen i Fars Fede Juleferie

Chevy Chase spiller hovedrollen, som den ret intense (men kærlige) far i familien Griswold.

Hans mål er at skabe den perfekte jul for sin familie, men som det altid går i den slags film, er der naturligvis en masse forhindringer der skal overvindes – og problemer der opstår undervejs.

En fantastisk underholdende kombination, som har gjort Fars Fede Julefilm til en tilbagevendende julefilm i tv hvert år.

Filmen starter i dagene op til jul, hvor julefreden efterhånden bør sænke sig for de fleste. Hos familien Griswold er forberedelserne til julen dog først lige startet – og det samme er problemerne.

De to svigerfamilier kan ikke enes. Den ulidelige bror og hans lige så irriterende kone og børn ankommer uanmeldt. Der skal monteres 25.000 julepærer på taget, som efter endt montering naturligvis slet ikke virker – og da julemiddagen skal serveres, eksploderer kalkunen.

Fars Fede Juleferie er en sjov julefilm for alle

Det er sjovt og selvom man har set filmen år efter år, er det alligevel underholdende. Og trygt for alle.

Der er nemlig ikke nogle skræmmende eller upassende jokes i filmen, som derfor egner sig til både yngre seere, der kan læse undertekster, og naturligvis de voksne.

Lige fra anskaffelsen af juletræet til den sidste julesalme er sunget, byder filmen på den ene sjove passage efter den anden og som julefilm er Fars Fede Juleferie en af de mest underholdende af sin slags.

Julen i Fars Fede Juleferie er desuden klassisk amerikansk, med masser af julepynt, julelys og traditioner. Præcis som man ville forvente det af en amerikansk julefilm. Der er derfor garanti for julestemning i sindet, når filmen er slut.

Se traileren til Fars Fede Juleferie her