Bridget Jones Dagbog er i princippet ikke en julefilm – men fordi den starter i juledagene og slutter til jul året efter, bliver den alligevel som mange betragtet som sådan.

Hvem husker for eksempel ikke Mark Darcy’s flotte rensdyrsweater, han har fået i julegave af sin mor? Og julesammenkomsten hjemme hos Bridgets forældre, som holder deres årlige chicken-curry-buffet?

Slutscenen er også klassiske romantisk julemagi for alle pengene – uden at røbe for meget.

Stjernespækket julefilm

Bridget Jones Dagbog er første film i serien om Bridget Jones, som bygger på bøgerne af samme navn. Filmen er fra 2001, men selvom det betyder efterhånden en del år på bagen, føles det ikke sådan.

I hovedrollen som Bridget Jones ses Renée Zellweger og, som de to kærestekandidater, Hugh Grant og Colin Firth. To af engelsk films nye store første-elskere, som vi også møder i Love Actually.

I filmen er der også, udover den overordnede handling, en række sideløbende historier og persongalleriet er fyldt med sjove biroller.

Filmen har masser af sjove, tåkrummende øjeblikke hvor man ikke kan lade være med at grine. Men den har også øjeblikke, hvor man fælder en tåre og hjertet slår lidt hurtigere på grund af romantikken.

Kort om Bridget Jones Dagbog

Bridget Jones er en singlekvinde i 30’erne som endnu ikke har fundet kærligheden. Hun vil gerne, men det er ikke så nemt.

Hun er klodset, en smule småkikset og har former. Ikke ligefrem noget, hun med egne øjne, synes er flatterende træk.

Heldigvis er det ikke alle, der er enige – og pludselig er Bridget Jones havnet i et trekantsdrama bestående af føromtale Mark Darcy og hendes chef, Daniel.

Bridget Jones Dagbog er en sød, romantisk julekomedie, som ikke bare efterlader seerne med en varm fornemmelse og julestemning indeni. Den har også den særlige romantiske stemning, som mange forbinder engelske romantiske komedier med.

Der er derfor lagt op til både masser af kærlighed og julestemning. Nøjagtigt som en god julefilm skal være.

Traileren til Bridget Jones Dagbog