I Love Actually fra 2003 følger vi 8 meget forskellige mennesker, hvis individuelle historier på forskellig måde alle sammen er viklet ind i hinanden. Fælles for dem alle er, at det er kærligheden – eller jagten på den – der er omdrejningspunktet.

De kender ikke alle sammen hinanden, men deres veje krydses i denne romantiske komedie, som tæller nogle af de bedste britiske og amerikanske skuespillere som Hugh Grant, Liam Neeson, Rown Atkinson, Keira Knightley og Emma Thompson.

Love Actually foregår i London og tager sin begyndelse i første uge af december og man følger herefter hovedpersonerne i de 4 uger frem til juleaften. Filmen afsluttes af en kort opsummering af hovedpersonernes liv en måneds tid senere.

Titlen er hentet i den indledende speak, hvor sidste linje lyder: ‘lf you look for it, I’ve got a sneaking suspicion you’ll find that love actually is all around’.

Historier i Love Actually

  • Mark, der er hemmeligt forelsket i sin bedste vens kone.
  • Harry der har en spirende affære med sin sekretær.
  • Sarah der igennem lang tid har haft et crush på sin kollega.
  • Colin der er ungkarl og gerne vil score damer.
  • John der er pornostjerne men drømmer om at finde kærligheden.
  • Jamie der finder ud af hans kone har været ham utro og finder kærligheden et uventet sted.
  • David der er premierminister og falder for en af sine medarbejdere.
  • Daniel der har mistet sin kone og nu står alene med sin bonussøn.

På finurlig vis er alle historierne vævet ind i hinanden ved hjælp af de mange spændende, charmerende og tåkrummende bipersoner, som er nemme både at elske og hade. Men mest det første.

Love Actually er fyldt med stjerneskuespillere

Som det er tilfældet med julen, ender alting ikke altid lykkeligt – men Love Actually er en varm julefilm med hjertet på rette sted. Det har gjort den til en af de nyere klassiske julefilm, som hvert år er et fast indslag på den danske tv-stationer.

Love Actually er spækket med stjerner. Ikke blot i hovedrollerne men også i det store persongalleri af biroller. Det giver filmen masser af charme og udover de grundlæggende storylines som filmen er bygget op af, foregår der også en masse små fortællinger ved siden af.

Vi møder f.eks. både barndomsforelskelse og venskaber samt kærligheden mellem forældre og børn og til familien generelt.

Kort sagt: Kærligheden i alle afskygninger.

Se traileren til Love Actually her