I’ll be Home for Christmas er en af Walt Disney Pictures klassiske ungdomsjulefilm. Filmen er forudsigelig og ender selvfølgelig godt for den collegestuderende Jake, der skal nå hjem til jul, inden det er for sent.

Filmen fra 1998 er en romantisk komedie fyldt med sjove indslag og pinlige situationer. I’ll be Home for Christmas er med andre ord en letfordøjelig julefilm, der ikke kræver særligt meget hjerneaktivitet.

Teenagefyr i julemandskostume på afveje

Den seje collegedreng Jake er ikke meget for at komme hjem til jul efter sin mors død, men da hans far lover ham en Porsche i julegave, kan han alligevel ikke dy sig fra at holde jul med sin familie juleaften.

Jake har imidlertid aldrig været god til at overholde sine aftaler – og denne jul er ingen undtagelse! Efter at være løbet ind i problemer med sin rival, Eddie, som bejler til samme pige som Jake, efterlades Jake nemlig i midten af den Californiske ørken iført et julemandskostume.

I et forsøg på at vinde Allies hjerte tilbage og nå til New York inden juleaften, begiver Jake sig ud i et kapløb mod tiden, hvor alt fra skøre damer til julemandens kane kan gå hen at blive nyttige transportmidler.

Efter megen besvær vinder Jake et julemandsløb og dermed et beløb på $1.000 dollar, som han kan købe sin flybillet for. Men da Jake erfarer, at pengene fra løbet normalt vindes af borgmesteren, som giver præmien til velgørenhed, løber hans gode hjerte af med ham – og det bliver starten på en bedre, mere moden Jake.

En feel good film for unge

I’ll be home for Christmas er en klassisk julefilm uden de store overraskelser, og Jakes personlige udvikling minder meget om den, vi kender fra blandt andet Alene Hjemme.

Når det er sagt, så er det en hyggelige julefilm, som ofte vil få dig til at trække på smilebåndet. De klichéfyldte scener og halvplatte jokes hører til stilen, og er det det, du er i humør til, vil du ikke blive skuffet over I’ll be Home for Christmas.

I’ll be Home for Christmas er en ungdomsfilm, som kan få drengene til at grine og pigerne til at sukke. Filmen kan ses af børn i aldre, men vil helt sikkert være et hit blandt teenagere og nyudklækkede voksne, der var unge i slut 90’erne.

Se traileren til I’ll be Home for Christmas her