Krummerne er efterhånden blevet et kært folkeeje. For hvem kender ikke til Krummes skøre familie og ihærdige forsøg på at redde julen og den gode julestemning inden den 24. december?

Som i julekalenderen fra 1996 bliver vi i Krummerne – så er det jul igen! inviteret indenfor hos Krummes familie, hvor der sjældent er styr på tingene, men som oftest fyldt med kærlighed og gode idéer.

Dansk julefilm for hele familien

Krumme er 12 år gammel og tror, som en af de eneste af sine venner, på Julemanden. Faktisk tror han så meget på Julemanden, at han indgår et væddemål med sine klassekammerater, hvor der er et kys fra den smukke Yrsa på højkant.

Hvad Krumme ikke ved er, at Julemor sidste år kom til at give Julemandens magiske julebog til den onde Ivan i julegave. Den står med andre ord helt galt til på Grønland, hvor Julemanden ikke længere kan lave sin magiske risengrød. For som en kær kending lyder: Uden mad og drikke dur helten ikke!

Tilbage hos Krummerne står det også sløvt til med juleforberedelserne. Grunk tror kun på Dracula, og resten af familien har travlt med at spare penge, slikke sol og tage efteruddannelser.

Da Krummes far arver et ur, der fungerer som nøgle til Julemandens hemmelige lager, tager Krumme derfor dristige metoder i brug. Får han fat i kopien af Julemandens magiske bog, kan han nemlig redde Julemanden og julen og vinde sit kys fra den smukke Yrsa.

Sjov julefilm for hele familien

Kender du til Krummerne, så ved du, hvad du kan forvente af Krummerne – så er det jul igen!

Historien om Krummes familie er som altid lattermild og fyldt med pinlige situationer. Selvom replikkerne og de pinlige far-jokes er letskrevne og børnevenlige, er det svært ikke at trække på smilebåndet over de ærkestereotypiske karakterer og tåkrummende situationer, Krumme og hans familie havner i.

Selvom Julemanden på et tidspunkt er ved at stille træskoene, og Krumme flere gange jages af farlige banditter, kan julefilmen ses af børn i alle aldre. De farlige scener udløses hurtigt, og, som i ethvert andet godt juleeventyr, ender det hele selvfølgelig godt!

Se traileren til Krummerne – så er det jul igen her