I Alene Hjemme 1 møder vi familien McCallister, som udover at have en del børn selv også har besøg af fætre, kusiner, onkler og tanter. Huset er fyldt – for næste morgen flyver alle på den årlige juleferie, som går til Paris.

Uheldige omstændigheder i løbet af aftenen betyder, at drengen Kevin må sove på familiens loft samtidig med at hans boardingpass ved en fejl bliver smidt ud. Alle kommer i øvrigt for sent op og har travlt. Derfor opdager ingen, at Kevin mangler om morgenen, da familien skal afsted – eller i lufthavnen, da flyet skal boardes.

Kevin vågner derfor op helt alene – i et tomt hus. I første omgang er han ved godt mod og faktisk lykkelig. Han kan gøre præcis hvad han vil – og gør det også. Efterhånden begynder han dog at savne sin familie.

Samtidig snuser et par tyveknægte rundt i nabolaget og udser sig familien McCallisters hus som bytte. Det vil Kevin nu gøre alt for at forhindre.

Alene hjemme er en klassisk julefilm for hele familien

Alene Hjemme 1 er en en af de mest klassiske julefilm overhovedet og formår at samle både børn og voksne, som hver især kan relatere til hovedpersonerne: Barnet, der måske render rundt med en drøm om at være helt alene hjemme og gøre præcis hvad man vil. Forældrene der har formået at være så julestressede, at de har glemt et barn derhjemme og de følelser dét vækker: Bekymring, dårlig samvittighed og ængstelse.

Filmen er fyldt med sjove episoder, der bringer latteren frem, men også stille sekvenser der lægger op til eftertænksomhed. Der er således både masser at grine af og varme sig med.

Det gør Alene Hjemme 1 til en garant for julestemningen hjemme foran tv’et. Ikke mindst på grund af de julespækkede kulisser med masser af julepynt, når den amerikanske juletid viser sig fra sin bedste side.

Macauley Culkin er både sød og charmerende i rollen som Kevin, og det er svært ikke at holde af karakteren. Som de uheldige indbrudstyve ses Joe Pesci og Daniel Stern og begge udfylder rollen som luskede og smådumme forbrydertyper.

Se traileren til Alene Hjemme 1 her