Scrooged er en humoristisk genfortælling af Charles Dickens’ A Christmas Carol med Bill Murray i hovedrollen som den selviske tv-direktør, der får besøg af tre ånder juleaften.

Dickens juleklassiker findes efterhånden i et udtal af versioner – og det med god grund! Scrooged er alt det, du kan ønske dig fra et godt juleeventyr krydret med en god sjat humor og retro filmeffekter.

Julen er hjerternes tid

Det er ved at være jul, men direktøren fra IBC Television, Frank Cross, har travlt med at kommandere rundt med sine kollegaer og gøre klar til filmproduktionens live forestilling ’A Christmas Carol’ til juleaften.

Da Franks loyale medarbejder Eliot prøver at få et ord indført i forestillingen, fyrer Frank ham på stedet, hvorefter han sender billige håndklæder som julegave ud til alle sine medarbejdere – heriblandt sin assistent, Grace, og bror, James, i julegave.

Natten til juleaftensdag får Frank besøg af sin afdøde mentor, Lew Hayward, der advarer Frank mod at begå samme kyniske fejl som ham selv. Inden Lews ånd forsvinder på ny, advarer han Frank om, at han vil få besøg af tre ånder inden juleaften.

Det bliver starten på en personlig rejse, hvor Frank får besøg af datidens juleånd, nutidens juleånd og fremtidens juleånd.

Da Frank vågner op fra sine forfærdelige syn og eventyrer med de tre ånder, vælger Frank at lægge sit liv om fra den ene dag til den anden.

Elliot får derfor sit arbejde tilbage, inden Frank på åben skærm erklærer sin kærlighed til Claire, hans ungdomskæreste og undskylder sig over for sine kollegaer og bror.

Julefreden sænker sig dog først rigtigt, da de fire ånder vinker farvel til Frank, der på romantisk vis skyder festlighederne i gang med sangen ”Put a Little Love in Your Heart”.

Humoristisk juleklassiker

Det er svært at gå galt i byen med en moderne fortolkning af Dickens’ fantastiske juleklassiker. Scrooged høstede derfor også gode anemelder i 1988 og er sidenhen blev en juleklassiker, som hvert år vises på fjernsynet i december.

Scrooged var Bill Murrays første film efter fire års pause fra biograflærrederne, men hans skuespillerpræstation og portrættering af den selviske tv-producent sidder alligevel lige i skabet.

Filmen fra 1988 er den perfekte julekomedie, hvis du og dine venner vil have jer et godt grin over en vaskeægte juleklassiker.

Filmen ikke anbefales til børn under 15 år, da flere af filmens scener og effekter kan virke skræmmende.

Se traileren til Scrooged her