Der findes næsten ikke noget mere juleagtigt end en god gammeldags julefrokost.

Det er derfor også hele omdrejningspunktet i den danske komedie Julefrokosten fra 2009. Filmen indeholder alt det tænkelige, man kan forbinde med en vild julefrokost, som går galt: Nogle bliver alt for fulde, andre tager kopier af bagdelene på kopimaskinen. Og måske kysses der også lidt i krogene og slås en proper næve.

Julefrokosten er sjov underholdning for voksne og selvom situationerne er sat på spidsen, vil nogle af dem sikkert vække genklang hos mange. Det er underholdende og sjovt, tåkrummende og pinligt. På én gang. Nøjagtigt som en vild julefrokost kan være det i virkeligheden.

Handlingen i Julefrokosten

Holgers Auto skal holde den årlige julefrokost. Alle glæder sig til den store aften, som er et af årets højdepunkter. Filmens hovedperson er den nyansatte værkfører Anders Bo, som i løbet af aftenen får et godt øje til chefens datter.

Derudover er han omgivet af den ene herlige eksistens efter den anden: Fejedrengen Buller, der er en smule til en side og den joviale Holger, der ejer værkstedet. Blot for at nævne nogle få.

Efterhånden som snapsene kommer indenbords og timerne bliver lange, går det hele naturligvis galt. Alle mister hæmningerne og hverdagens konflikter trækker spor ind i julefrokosten.

Pludselig viser det sig desuden, at Anders Bo måske i virkeligheden ikke helt er den, han giver sig ud for.

Julefrokosten er fyldt med danske stjerner

Der er masser af kendte skuespillere med i Julefrokosten og der er tale om nogle af de bedste indenfor dansk film.

Mick Øgendahl spiller hovedrollen som Anders Bo og Dick Kaysø ses i rollen som værkstedsejeren Holger. Julie Ølgaard er chefens datter Amalie og Kim Bodnia er fænomenal som den retarderede og forvoksede værkstedsdreng Buller.

Derudover medvirker blandt andre Thure Lindhardt, Anders W. Bertelsen, Søren Malling, Ghita Nørby, Martin Brygmann, Kurt Ravn, Anne-Grete Bjarup Riis og Helena Christensen.

Se trailer til Julefrokosten