En af de ældre, danske juleklassikere er helt tilbage fra 1968 og har ingen mindre end Dirch Passer i hovedrollen som den lidt akavede dyrlæge Linsager, der ved en fejl pludselig står med ansvaret for et plejebarn.

Et kig indenfor hos de to umage læger – en dyrlæge og en almindelig praktiserende læge spillet af henholdsvis Dirch Passer og Ove Sprogøe, der begge har det lidt svært med kvinder. Det hele bliver dog vendt på hovedet, da den 4-årige Winnie ved et tilfælde ender i pleje hos dyrlægen.

Fortidens børneopfattelse

Winnie lander hos dyrlæge Lindsager, fordi hendes mor bliver nødt til at rejse til udlandet i forbindelse med en arvesag. Hun leder i den forbindelse efter en pension, som kan passe Winnie, mens hun er væk. Uden videre undersøgelser ender hun med at sende pigen til dyrlæge Lindsager, fordi han har samme navn som lægen, som er den, der egentlig skulle have haft Winnie i pleje.

I dag undres du måske nok over, at Winnie bliver efterladt hos komplet fremmede, mens hendes mor rejser til Indien. Men bortset fra det faktum, så er den hjertevarme og humoristiske film både sød og velspillet, og samspillet mellem Dirch og Winnie er bare lige i øjet. Og selvfølgelig ender filmen med en julescene af de helt skønne.

En klassiker for hele familien

Er du glad for de gamle klassikere og de skuespillere, der virkelig har sat deres spor i den danske filmhistorie, så er denne film lige noget for dig. Den har alt det, man forventer af film fra denne æra, nemlig humor, hjertevarme, helt klassiske karakterer og sange.

Det er ikke bare Dirch og Sprogøe, der er med til at gøre filmen til en vaskeægte perle, det er i høj grad også lille Winnie, der med sine store, brune øjne og dejlige smil spiller sig ind i vores hjerter.

Er du fan af Dirch og Ove, så er filmen helt klart værdig til en plads mellem dine favoritter.

Se traileren for Dyrlægens Plejebørn her