Julen byder på mange hyggelige stunder, forbundet med lækker mad, julekager, julemusik og julefilm. Her kommer vi med et bud på, hvilke film vi synes er et must at få set i løbet af december. En god julefilm, kan redde hver aften på sofaen, om end det er med veninderne, familien eller kæresten. Derfor har vi lavet en liste over de absolut bedste julefilm, som du skal få set i løbet af december. Vi garanterer at du med disse film, får en hyggelig aften. Mange film, og specielt julefilm har den egenskab, at de kan påvirke dit humør positivt, og skaber altså en ’hygge’ stemning.

Det er tilmed ikke kun diverse film som er vigtige at få krydset af listen, men det er tilmed også vigtigt at få krydset julesange af listen. Mange danskere lytter til julemusik fra starten af november, for at starte julehumøret tidligt.

Kender du noget bedre, end at putte dig under et tæppe på sofaen, med en kop varm kakao, og se en god gammel juleklassiker? Det er i blandt mange danske familier, blevet en tradition at se julefilm juledag – for det er trods alt ikke blevet rigtig jul, inden man har set alle ’Alene Hjemme’ filmene eller ’Love actually’ i fjernsynet.

I nedenstående afsnit vil vi nævne vores top 5 bedste julefilm, som er et must at se i løbet af december måned.

Er du enig i vores top 5?

#1 Alene hjemme (1990)

Den populære julefilm fra 1990, blev kendt verden over, da Macaulay Culkin, som spiller Kevin – den opfindsomme, intelligente og nuttede dreng. Hans fantastiske skuespilevner som bare 10 år, blev en succes verden over. Man kunne stort set ikke lade være med at føle med ham, da han bliver glemt hjemme i deres store hus i Chicago, da resten af hans store familie flyver til Paris. I hans nabokvarter er to onde indbrudstyve, Marv og Harry i færd med at bryde ind i Kevins og families hus. Han er derfor opfindsom med en række fælder, som gør indbruddet meget svære. Dette er en all-time klassiker, som du simpelthen ikke må gå glip af!

#2 Love Actually 2003

Den britiske komedie og julefilm fra 2003, er et kæmpe hit mellem danskerne. Specielt det feminine køn, er stor fan af denne film som forholder sig i London. Love Actually består af forskellige par og individuelle personer, som hver har deres egen historie at fortælle. Dog foregår filmen sådan, at de alle har en eller anden forbindelse til hinanden. Det er helt bestemt en film der er værd at se. Den er fyldt med spænding og massere af romantik.

 #3 Alene hjemme 2 (1992)

Her kommer vi tilbage til alene hjemme filmene, som gang på gang er en sikker familiefilm. Hele familien er i denne film på vej på juleferie, da Kevin pludseligt kommer til at ende på det forkerte fly, og altså lander i New York. Han har heldigvis fået sin fars kreditkort med, og indlogerer sig derfor på et af New Yorks fineste hoteller. Igen, møder han tyvene Marv og Harry, som denne gang er ude på at få hævn på Kevin. Kevin får igen gjort brug af sin fantasi, og får på bedste vis givet tyvene en lærestreg.

#4 Bossen og bumsen 1983

I denne underholdende komedie med Eddie Murphy, kan du ikke komme uden om en masse latter. Murphy som spiller en hjemløs mand bliver en del af et væddemål med en højtstående forretningsmand. Forretningsmanden bliver beskyldt for en forbrydelse han ikke har begået, og da overtager Murphy hans plads. Der sker en masse spændende drejninger i filmen, som man bare ikke kan undgå at få latterkramper til.

#5 The Holiday (2006)

The Holiday er en hvad de fleste ville kalde det, en vaskeægte chick-flick. Cameron Diaz som har fået æren af at spille en af hovedrollerne i filmen, opdager at hendes kæreste har været hende utro med sin sekretær. Hun beslutter sig derfor at rejse væk til et andet land over julen. Her finder hun Iris (Kate Winslet), som bor i England, og som også har problemer med kærligheden. De beslutter sig da for at bytte hus over højtiden. Efter de begge har krydset Atlanten, går der ikke længe før der kærlighed i luften for dem begge to.