Filmen om familien Stone viser, hvor galt det kan gå i julen, når familiemedlemmer, der sjældent ses, bliver bragt sammen. På trods af de pinlige situationer og den dårlige stemning er den dog også både sød, rørende og romantisk.

Julen er ikke kun hjerternes fest. Det er også en tid, hvor familiemedlemmer, der ikke ser hinanden så tit, bringes sammen – og det kommer der ikke altid det mest heldige resultat ud af. Det er filmen The Family Stone fra 2005 et eksempel på.

Den handler om den snerpede forretningskvinde Meredith, spillet af Sarah Jessica Parker, der skal holde jul for første gang med sin kæreste Everett, spillet af Dermot Mulroney, og hans familie, familien Stone. Stone familien er stor og larmende og meget anderledes end det, som Meredith er vant til.

Masser af forviklinger og uvenskab

Det gør, at Meredith og The Stones hurtigt kommer meget skævt ind på hinanden. Først da hun nægter at sove i samme værelse som Everett, da de ikke er gift og derfor må smide hans lillesøster Amy, spillet af Rachel McAdams, ud af hendes værelse, og derefter da hun vælger at flytte ind på kroen for at have noget mere privatliv.

For at klare den store og kaotiske familie ringer Meredith til sin søster, Julie, spillet af Claire Danes, for at få hende til at komme og hjælpe sig med at navigere igennem de svære juledage.

Inden Julie ankommer går det dog helt galt med Merediths forhold til familien Stone, da hun får startet en diskussion om arv og miljø i forhold til, at Everetts homoseksuelle bror er ved at adoptere et barn. Det får Meredith til at flygte ud i sin bil for at køre væk fra huset. Desværre er der så glat, at bilen kører fast.

Hjælp fra en uventet kant

Everetts bror, Ben, spillet af Luke Wilson, kommer Meredith til hjælp i den strandede bil. Han tager hende med på bar for at komme lidt væk fra familien. Der åbner Meredith for første gang mere op og viser nogle af sine mere freaky sider, som familien Stone endnu ikke har fået at se.

Imens er Merediths søster Julie ankommet til byen. Hun går nu rundt sammen med Everett og leder efter Meredith. De taler om deres arbejde og passioner og finder ud af, at de har en masse tilfælles – nok også væsentligt mere end Meredith og Everett.

Mere skal vi ikke afsløre her, men vi kan sige, at du kan glæde dig til en både rørende og romantisk film, hvor der er masser af både kiksede og sjove øjeblikke.

Fantastisk cast gør filmen både rørende og sjov

Udover Sarah Jessica Parker, Dermot Mulroney, Rachel McAdams, Luke Wilson og Claire Danes, medvirker blandt andet også Diane Keaton og Craig T. Nelson som de meget frisindede forældre i familien Stone. Det stjernespækkede cast er i den grad med til at gøre, at filmen kommer til at gå op i en højere enhed og blive både sjov og rørende.

Se trailer til The Family Stone

Sørg for en god firmajulefrokost, inden du skal hjem til familien

Hvis du frygter, at dine juledage kommer til at minde bare tilnærmelsesvis om dem, som familien Stone har, er det en god ide, at du sørger for at have et brag af en firmajulefrokost med dine kolleger, inden du går på juleferie. På den måde kan du være sikker på, at julen ikke bliver trist og mislykket hele vejen igennem.

Vil du gerne vil have en nem firmajulefrokost, hvor der ikke burde være noget, der kan gå galt, er det en god ide, at du vælger et sted, hvor de kan skræddersy den til dine behov. Det kan de for eksempel på restauranten Club Riva i Rungsted Havn. Der kan I få en lækker julebuffet i smukke omgivelser med udsigt til havet. Bagefter er der natklub i kælderen, hvor I kan danse til den lyse morgen. Læs mere om Club Rivas firmajulefrokost her.