Når julefreden sænker sig, og snevejret hersker udenfor vinduet, så er der intet bedre end at tænde for en god, gammeldags julefilm som denne.

It Happened on Fifth Avenue er en julefilm fra 1947, som byder på komedie og kærlighed i byen over alle byer; New York City.

En venlig fortælling

Filmen tager omdrejningspunkt omkring en hjemløs New Yorker, som flytter ind i et stort hus i byen. Han bor der, mens husets oprindelige ejer er taget ud til en af sine andre ejendomme i Virginia for at holde jul.

I mellemtiden finder den hjemløse mand venner og bekendte, som han lader flytte ind hos sig. Undervejs sker der ting og sager, som gør, at der er flere i huset, end planen i starten var, og pludselig finder han ud af, at han nu også bor med ejeren af huset.

Hvordan det går til, og hvordan han finder ud af det, må du se i filmen. Undervejs vil du støde på forunderligheder, kærlighed, sandheder og erkendelser i en ellers sød juletid.

Vil du i rigtig julestemning er det her således filmen for dig!

Oscar-nomineret

Filmen blev efter sin udgivelse nomineret til en Oscar. For sin nominering modtog filmholdet en Academy Award, men det blev dog herved. Ved Award uddelingen tabte filmen nemlig til en anden julefilm.

Prisen, som filmen var nomineret til, var den bedst skrevne og mest originale historie. Filmen, som den tabte til, var julefilmen ’Miracle on 34th Street’, som også er fra 1947.

Skuespillerholdet bag

I forbindelse med denne filmudgivelse er der noteret sammenlagt 11 skuespillerinder og skuespillere. I de mest markante roller ses skuespillere som Don DeFore, Ann Harding, Victor Moore og Charles Ruggles, mens de mindre markante roller tæller skuespillere og skuespillerinder som Gale Storm, Grant Mitchell, Edward Brophy, Alan Hale Jr., Dorothea Kent, Edward Ryan og Cathy Carter.

Trailer til It Happened on Fifth Avenue

Denne artikel er skrevet og udgivet i samarbejde med hjemmeliv.dk.