Kom i julestemning med denne gamle juleklassiker, fra 1985, som på dansk hedder “Et julemirakel”. Det er en super hyggelig julefilm, som hele familien kan være med på.

Trods filmens mange år på bagen, gør det den bestemt ikke mindre værd at se. Det gælder jo for mange ældre julefilm, at de nærmest kun bliver bedre med årene og ender med at blive en form for tradition at se i juletiden.

En trist begyndelse

Filmen omhandler Ginny Crainger, hendes mand, Jack, og deres to børn, Abbie og Cal. Ginny har fuldstændig mistet julestemningen. Hendes mand har været arbejdsløs i lang tid, og de er snart nødt til at forlade hus og hjem.

Jack kan godt lide at reparere cykler, og det er en hobby, han udfører i deres kælder. Han har et brændende ønske, om at kunne forære en til hans børns fattige ven, Molly, i julegave. Han ville ønske, at han kunne starte sin egen cykelforretning, men så ville han være nødsaget til at bruge hele deres opsparing, hvilket Ginny ikke synes om.

Julemagi

En jule-engel ved navn Gideon er sendt afsted af julemanden for at hjælpe familien – og hjælpe Ginny med at genfinde julestemningen. Gideon ryster mange julemirakler ud af ærmet undervejs og tager endda Abbie med til Nordpolen for at besøge julemanden i håb om, at han kan hjælpe med at genskabe hendes juleglæde og hjælpe hendes familie.

Først da Ginny oplever at miste de vigtigste ting i hendes liv, finder hun ud af at værdsætte julen.

Opløftende julefilm

Hvis du kan lide film som ”It’s a Wonderful Life” eller ”A Christmas Carol”, vil du også elske ”One Magic Christmas”. Det er en opløftende film, som vender en trist historie om, så juleglæden bliver genfundet. En rigtig feel good julefilm, som starter skidt, men slutter godt, og efterlader dig i en dejlig julestemning.

Trailer til One Magic Christmas

Denne artikel er skrevet og udgivet i samarbejde med julidannevang.dk.