Er du til klassisk julekomedie med en sød dreng og pinagtig skilsmissefar i hovedrollen, så kan du helt sikkert få dækket dine behov med Tror du på julemanden (The Santa Clause). Filmen fra 1994 er fyldt med kærlighed, komik og ønsket om at være en god far.

Familiefilmen fra Walt Disney Pictures er forudsigelig på godt og ondt, men er ikke desto mindre en hjertevarm film om, hvordan julemanden sikrer sig evigt liv og kommer ned igennem de smalle skorstene.

Skilsmissefar og julemand på deltid

Da julemanden falder ned fra taget hos Scott og hans søn Charlie juleaften, ifører Scott sig som anvist på en seddel fra julemandens inderlomme den røde julemandsdragt. Inden hverken Charlie eller Scott ved af det, sidder de i julemandens kane med rensdyr spændt for vognen – og det bliver starten på et eventyr, hvor de lærer hinanden bedre at kende.

I 12 måneder må Scott påtage sig ansvaret for både Charlie, sin karriere og nu også livet som julemand – noget der blandt andet inkluderer et stort, ustyrligt fuldskæg og flere kilo på sidebenene.

Charlie er henrykt over sin fars nye liv som julemand, mens Scott gør sit bedste for at fralægge sig ansvaret og pligterne som julemand for at vende tilbage til sit gamle liv.

Efter at have strittet imod i knap et år, viser det sig dog, at Scott er en alletiders julemand, der forstår, hvordan man spreder juleglæde og julegaver – præcis som man kunne forvente det af en klassisk Walt Disney julefilm.

En julefilm uden store overraskelser

Tror du på julemanden er en klassisk julefilm for børn og barnlige julesjæle fra Walt Disney Pictures. Humoren er letforståelig, og det er svært ikke at holde af Charlies kække karakter og tro på julemanden.

Julefilmen indfrier alt det, du forventer af en klassisk julefilm – halvgode skuespillerpræstationer og klichéfyldte scener, hvor du fra tid til anden får lyst til at krumme tæer. Ser du filmen med de formodninger, har du til gengæld en sød julefortælling om deltidsfædre, børn og tro på julemanden i vente.

Tror du på julemanden er en sød familiefilm for børn og voksne, som er nysgerrige på, hvordan julemanden egentlig har båret sig ad med at bevare sin eksistens igennem århundreder.

Se traileren til Tror du på julemanden her