Ved første øjekast ligner Tim Burton filmen Edward Scissorhands ikke ligefrem et perfekt bud på en julefilm, men det går hurtigt op for en, at filmen bliver fortalt gennem en bedstemor, der fortæller hendes barnebarn, hvorfor det altid sner på juleaften, så filmen er trods sit halloweenagtige udseende spækket med julestemning.

Sakse som hænder

Edward Scissorhands er en fortælling om Edward, et kunstigt menneske, der er konstrueret af en opfinder, som midlertidigt har givet ham sakse som hænder. Opfinderen når desværre ikke at installere rigtige hænder på Edward, før han dør, hvilket efterlader Edward alene til et liv i isolation og frygt for at komme til at skade andre. Dette fortsætter indtil den rare kvinde Peg tager ham under sin vinge, og han flytter ind hos hende og hendes familie.
I hans nye liv bliver han ikke helt forstået, men nabolaget respekterer alligevel hans gode evner til at klippe hæk og til at give folk meget smukke frisurer med sine saksehænder.

Under juletiden falder Edward for Pegs søde datter, Kim, som er kærester med nabolagets bølle, Jim, og efter et komplot fra nabolaget om at udstøde Edward, fordi han er anderledes, finder han alligevel kærligheden sammen med Kim.

Isolation bliver erstattet af kærlighed

I en verden af total isolation og udstødelse, finder Edward kærligheden og juleglæden sammen med familien, hvor han virkelig føler sig accepteret, selvom han er meget anderledes end dem.

Som seer sidder man tilbage med en rar, men lidt sørgelig fornemmelse, og man glæder sig over, hvor stærk kærlighed kan være, specielt i december, som jo i sandhed er kærlighedens måned.

Både kærlighed til ens kæreste, men også kærlighed til familie og venner.
I slutningen af filmen bliver grunden til, at der altid falder sne på juleaften afsløret, og dette binder en fin julesløjfe rundt om hele filmen, og man sidder tilbage med en rar julestemning inde i maven, så man er klar til at komme i gang med december.
Så leder du efter en julefilm med et lidt alternativt tema, der på samme måde efterlader dig med en masse julestemning inden i maven, så er Edward Scissorhands et rigtig godt bud.

Se traileren for Edward Saksehånd

Denne artikel er skrevet og udgivet i samarbejde med juleliv.dk.