This Christmas er en amerikansk julemusical og komedie, der helt sikkert vil få dig til at trække på smilebåndet og komme i god julestemning.

Det romantiske drama inviterer dig hjem til familien Whitfield, som skal holde jul sammen for første gang i mange år – og det går langt fra stille for sig. I hovedrollerne finder du blandt andet Chris Brown, som spiller familiens yngste skud på stammen og et lovende sangtalent.

Drama og overraskelser til jul

Vi er hjemme hos Shirley Ann ”Ma’Dere” Whitfield, som glæder sig til at forene sin familie for første gang i mange år til jul. Da børnene først kommer hjem, slås der dog hurtigt skår i glæden.

Hendes datter Kelli er frygtelig ensom i sit liv som forretningskvinde, mens Mel knap nok kan klare sine studier på college. For slet ikke at tale om Lisa, Shirleys ældste datter, som lever i et ulykkeligt ægteskab med en manipulerende ægtefælle.

Hendes søn Claude er deserteret fra marinen for at komme hjem til jul og besøge den gravide Sandi, som han er blevet hemmeligt forlovet med.

Samtidig kæmper Shirleys ældste søn for livet som jazzsaxofonist, mens hendes yngste søn, ”Baby”, går rundt og drømmer om at leve af at synge. Problemet er bare, at ingen i familien kender til hans store talent.

Der er med andre ord lagt op til et vaskeægte familiedrama, når familien samles omkring julebordet. Læn dig tilbage, og se med, når Shirley forsøger at finde hoved og hale i hemmelige bryllupper, one-night stands, skilsmisser og voldelige mænd.

Et familiedrama med et hav af sideløbende historier

Kært barn har mange navne, og det kan være svært at bestemme genren for This Christmas. Filmen fra 2007 er nemlig fyldt med humor, romantik, drama, jazz og gospel.

Det går ikke stille til for sig hjemme hos familien Whitfield, og det handler om at holde tungen lige i munden for at kunne følge med i alle familieintrigerne og de interne jokes.

Er du til musikalske familiedramaer, hvor hele følelsesspektret bliver berørt, vil du helt sikkert synes godt om This Christmas, som blandt andet har Chris Brown, Idris Elba og Loretta Devine i hovedrollerne.

Filmen er så amerikansk, som noget kan blive, men anbefales ikke til børn under 14 år på grund af vulgært sprog og flere udfordrende scener.

Se traileren til This Christmas her