Klaus er en animeret julefilm, som blev produceret og udgivet af Netflix i 2019. Selvom filmen stadig er blandt de nyere julefilm, har den alligevel hurtigt set stor popularitet. Det er med sikkerhed en film vi vil se mere til i mange år fremadrettet.

I filmen møder vi hovedpersonen, som er et postbud der arbejder som ansat hos sin far. På grund af hans dovenskab bliver han sendt til Smeerensburg, hvor han får til opgave at overtage byens posthus. Her møder han Klaus, som hurtigt viser mange lighedstegn med den klassiske julemand.

En julefilm til hele familien

Julen er en tid hvor familien bringes sammen og derfor skal vores julefilm være for alle. Heldigvis er Klaus en af de film som kan ses af både børn og voksne. Den indeholder flotte animationer, men også et spændende plot med mange sjove referencer.

I filmen ser vi at hovedpersonen bliver meget udfordret, men alligevel formår at klare opgaven ved hjælp af Klaus. Det er altså ligeledes en lærerig film med nogle gode budskaber, såsom vigtigheden af samarbejde og hårdt arbejde.

Særligt animationerne i denne julefilm er i særklasse. Det er tydeligt at der er lagt stor fokus på det visuelle, hvilket kan nydes af børn såvel som voksne. Så selv hvis plottet er lidt for specielt til dig, så kan du nyde filmens visuelle juleunivers.

Julefilm med julemanden

De fleste danskere har set mange julefilm gennem tiden. Rigtig mange julefilm kan godt virke meget ensformige, hvilket kan være kedeligt i længden. Klaus formår derimod at skabe et rigtigt juleunivers, men alligevel noget helt unikt.

I filmen møder vi eksempelvis julemanden, men det er en anderledes version. Det er en mere realistisk version af julemanden, vi ser i Klaus. Man får samtidig en baggrundshistorie for hvordan universets julemand kom til. Sådan kan man altså drage paralleller mellem Klaus og vores julemand. Desuden viser filmen også hvordan selv vores idoler kan have udfordringer. Det er nu engang ikke enhver opgave Klaus har lige let ved.

Se traileren for Klaus her

Denne artikel er skrevet og udgivet i samarbejde med altmad.dk.