Christmas in Connecticut er en amerikansk julekomedie fra 1945, instrueret af Peter Godfrey og med Barbara Stanwyck, Dennis Morgan og Sydney Greenstreet i hovedrollerne. Filmen var baseret på romanen af samme navn af Margaret Leroy fra 1941.

Handlingen drejer sig om journalisten Elizabeth Lane (Stanwyck), som skriver en madspalte for et magasin kaldet “Modern Homemaker”.

Hun lader som om hun er en lykkeligt gift mor med et perfekt liv, mens hun i virkeligheden er single og barnløs. Hendes chef, Alexander Yardley (Greenstreet), beslutter sig for at flyve ud til hendes bondegård i Connecticut for at møde hendes “familie” og se hendes arbejde med egne øjne.

For at gøre tingene mere komplicerede er Lane for nylig begyndt at date en regeringsagent ved navn Jefferson Jones (Morgan), som også kommer på besøg.

Lane må nu kæmpe for at sammensætte en falsk familie og en julemiddag, inden hendes chef og kæreste ankommer. Christmas in Connecticut blev udgivet den 25. december 1945 og blev en succes i biografen.

Den blev nomineret til to Oscar-priser: Bedste skuespillerinde (Stanwyck) og bedste birolle (Greenstreet).

I dag betragtes filmen som en klassisk julefilm og vises jævnligt på tv i juletiden. Den er også tilgængelig på dvd og Blu-ray.

Genindspilning af filmen i 1992

Klassikeren fik et remake i 1992 med et helt nyt lineup af skuespillere. Dyan Cannon som Elizabeth, Kris Kristofferson som Jefferson Jones og Tony Curtis som Mr. Yardley.

Filmen, som blev skabt til TV, blev først sendt på TNT, og den blev instrueret af Arnold Schwarzenegger, som også havde en gæsteoptræden i filmen.

I denne genindspilning er Elizabeth “Blane” værtinde for sit eget madlavningsshow. Da hendes manager, Alexander Yardley, præsenterer hende for Jefferson Jones, som er en skovrider, der mistede sin hytte i en brand, beder han hende om at lave Jones julemiddag live på hendes show.

Som i originalen er Elizabeth ikke så talentfuld, som hun ser ud til. Denne version blev ikke så godt modtaget som originalen. Som en anmelder skrev: “Du vil være sulten efter en bedre film efter at have lidt tid gennem denne film”.

Originalen vinder stort på IMDb

På den store filmdatabase IMDbs hjemmeside har originalen fra 1945 en bedømmelse på 7,4 ud af 10, mens genindspilningsudgaven fra 1992 blot scorer 4,7 ud af 10 i bedømmelse.

Så hvis du kun ønsker at se én af versionerne, så tyder meget på at du skal gå efter den originale version fra 1945 for at være bedst underholdt i juletiden.

Artiklen er sponsoreret af: NetSuperligaen.dk

Se traileren til Christmas in Connecticut her