Kan man springe julen over? Dette er hvad ægteparret Luther (Tim Allan) og Nora Krank (Jamie Lee Curtis) sætter sig for i denne morsomme og hjertevarme juleklassiker fra 2004 af Joe Roth baseret på romanen af John Grisham.

Luther og Nora Krank bor på en fredsommelig vej, hvor julen er en højtid der fejres med alt hvad det indebærer. Da Luther og Noras datter Blair meddeler, at hun rejser til Peru for at deltage i Fredskorpset i julen, får Luther en god ide…Synes han selv.

Ved et tilfælde falder Luther over et tilbud på et 10 dages krydstogt til Caribien, der byder på masser af sol og afslapning – eneste hage? De springer julen over med alt hvad det indebærer. Intet juletræ, ingen gaver, ingen julefest, ingen julepynt.

Denne udmelding falder ikke i god jord hos de øvrige naboer på deres vej og de sætter sig nu ihærdigt for anført af vejens overhoved Vic Frohmeyer (Dan Aykroyd) at overtale Luther og Nora til at fejre jul. Trods deres mobning, ser det ikke ud til at Luther og Nora lader sig påvirke af naboernes tilnærmelser og den caribiske ferie er nu indenfor rækkevidde. Lige indtil datteren Blair ringer og meddeler at hun kommer hjem til jul og at hun tager sin forlovede med.

Nu er gode råd dyre for Nora og Luther vil gøre alt for at Blair ikke får nys om deres planer om at rejse til Caribien. For at undgå dette sætter Luther og Nora sig for at stable deres traditionelle julefest på benene samme aften som datteren kommer hjem. Dette viser sig at være ikke så ligetil da samtlige butikker har udsolgt af de traditionelle julevarer og der ingen juletræer er at skaffe.

Hvad gør man så? Man tyer til hjælp fra sine naboer. Vil det lykkedes for Luther og Nora at blive klar til jul uden datteren fatter mistanke?

Se traileren til Hjælp det er jul her

Denne artikel er sponseret af just-kids.dk.