Gremlins er en rigtig klassiker af en julefilm, men langt fra den søde, romantiske en af slagsen. Denne gyser-komedie er både sjov og sød, men også fyldt med skrækkelige monstre, der bringer død og ødelæggelse!

I denne film møder du nemlig den ikoniske lille mogwai, Gizmo, hvis nuttede lille ansigt du garanteret har set før. Men hvad med de forfærdelige monstre, der følger i hans fodspor, hvis du ikke passer godt på ham?

Med nuttede kæledyr følger et stort ansvar

Da opfinderen Randall Peltzer går på opdagelse i China Town, køber han et nuttet, pelset lille dyr kaldet en mogwai. Han får at vide, at der er tre regler, han altid skal overholde. Han må aldrig udsætte dyret for direkte lys, aldrig lade den komme i nærheden af vand og vigtigst af alt, så må han aldrig nogensinde fodre den efter midnat!

Radall giver det lille dyr til sin søn, Billy, som navngiver ham Gizmo. Billy passer godt på ham, men ved et uheld spilder hans ven vand ud over Gizmo, og pludselig har de fem nye mogwai! De nye mogwai er fulde af narrestreger og snart snyder de Billy til at fodre dem efter midnat, præcis som han fik at vide at han under ingen omstændigheder måtte!

For når mogwai bliver fodret efter midnat, forvandler de sig til noget, som langt fra er små, pelsede og nuttede kæledyr. Byen bliver snart overrendt af forfærdelige gremlins, der bringer død og ødelæggelse til alt omkring sig!

Sort humor og lidt julehygge på sidelinjen

Da Gremlins i sin tid kom frem i biograferne, blev den mødt med både begejstring og forargelse. Filmen blev mægtig populær, men samtidig var blandingen af sød julestemning og blodigt gys ikke en, man før havde set, og filmen fik derfor meget kritik. Instruktøren, Steven Spielberg, foreslog derfor at man lavede et helt nyt rating-system, og det gjorde man så! Rating-systemet er det, vi stadig bruger i dag.

Der er da også netop noget specielt over film som gremlins! Nok er filmen fyldt med grusomme monstre, der bringer død og ødelæggelse, men det afbalanceres med sort humor og en skovlfuld julestemning ved siden af!

Trænger du til en pause fra de romantiske komedier og sukkersøde feel-good julefilm, så er det tid til Gremlins!

Se traileren for Gremlins

Denne artikel er skrevet og udgivet i samarbejde med sportnyt.dk.