Selvom Alene hjemme 3 udspiller sig efter de officielle juledage, kan den sagtens ses som julefilm i løbet af december. Den simple storyline om en kløgtig dreng, der snører en gruppe kriminelle skaber lige så mange gode grin og stemning som forgængerne, og er det ikke det, julen handler om?

Du og din familie kan altså trygt læne jer tilbage og smække benene op til en solid omgang hygge.

Man behøver heller ikke have set de forudgående to film i franchisen, da plottet er både velkendt og klassisk. Med det sagt er der vel næppe mange, som ikke husker tyven Marvs skrig, når Kevin McCallister placerer en fugleedderkop i ansigtet på ham i den første og mest julede af filmene?

Alle gode gange tre

Fem år efter Alene hjemme 2 udkommer 3’eren i 1997 med et helt nyt cast. Macaulay Culkin, der hidtil havde spillet Kevin McCallister, var nu skiftet ud med Alex D. Linz, der i filmen spiller den unge Alex Pruett.

En gruppe uduelige kriminelle forsøger at skaffe deres chef en tophemmelig mikrochip. De prøver at få chippen gennem lufthavnens security check i en radiostyret legetøjsbil, men ved en fejl ender bilen i den ældre dame, Mrs. Hess’, bagage. Hun forærer legetøjsbilen til den unge Alex, der er alene hjemme med sygdom.

Da tyvene sporer bilen med chippen til nabolaget og begynder at gennemsøge husene, bliver Alex og hans hus pludselig deres mål – men han er forberedt på deres narrestreger og klar til at kæmpe imod.

Filmen er spækket med sjove episoder, der aktiverer lattermusklerne og skaber varme og hygge for hele familien i hjemmet. Man accepterer hurtigt det manglende gensyn med Kevin og familien McCallister og kommer til at holde af den unge Alex, der udviser samme kløgtighed og mod som sin forgænger.

Alex Pruett opsat masser af sprængfarlige, elektriske og sjove fæller, der spiller forbryderne ud mod hinanden og giver tilskuere smæk for skillingen. Det er disse slap stick-momenter, der siden 1990 har gjort Alene hjemme-filmene så populære.   

Hvor mange Alene hjemme-film er der?

Fra 1990 til 2021 er der faktisk blevet produceret hele seks forskellige Alene hjemme-film af flere instruktører med hver deres fortolkninger af historien. Der er altså rigeligt at vælge imellem, når det er tid til at samles foran TV’et til afslapning og underholdning!

Denne artikel er sponsoreret af: okay.dk.

Se traileren til Alene Hjemme 3 her