Julen er en magisk tid med gløgg og gaver, sne og hygge, julefilm og julebag. Særligt i København lever julen op til traditionerne. Hvis du mangler ideer til, hvad du sammen med familien skal give dig til i juleferien, har vi samlet noget af det bedste København har at byde på, når det er mørkt og koldt udenfor. 

Tag en tur i Tivoli

Tivoli har altid åbent i juleferien. Du kan opleve magien ved en god, gammeldags juleaften ved at tage din familie med en tur i Tivoli. De har juleøl og julegløgg og brændte mandler, så det dufter rigtigt af hygge i luften. Alle forlystelserne har tilmed åbent, så du kan prøve lige, hvad du har lyst til alt fra Det Gyldne Tårn til Den Flyvende Kuffert. Det anbefales, at man kommer i god tid til julen, da der godt kan være mange mennesker i juletiden.   

Gå ned langs Strøget

Når I har været en tur i Tivoli, kan I snildt gå ned langs Strøget på vej videre. Her er masser af små boder og butikker, der sælger alt fra julekram til julegodter. Det er gratis at kigge på juletilbud gennem vinduerne, og ofte kan I opleve spillemænd, der byder julen op med hyggelig musik. I kan samtidig besøge julemarkedet på Højbro Plads, der ligger lige op ad Strøget.     

Julemarkeder over hele Sjælland

Hvis I er mætte af julegodterne i København, kan I også tage ud i landet. Der er masser af små og store julemarkeder rundt omkring på Sjælland. Er du mest til traditionelle julemarkeder afholdes der i Næstved et eventyrligt julemarked på Gavnø Slot hvert år, og i Helsingør åbner de dørene op for Jul på Kronborg.

Er du til det mere alternative har de i Roskilde et mere urbant julemarked i Hal 9 på rockmuseet Musicon, der hvert år slår dørene op for både julegæster. Der er julemarkeder for enhver smag.

Tag en tur i teatret

Det er også til jul at teatrene slår dørene op for de klassiske og nye julefortællinger. Der er forestillinger for både børn og voksne. På Det Kongelige Teater kan du op til jul altid nyde den klassiske juleforestilling Nøddeknækkeren. På Nørrebro Teater kan du se Et Juleeventyr med Mette Horn i rollen som Scrooge. Er du ikke til Dickens eller andre klassikere så laver Aveny-T en forestilling for unge med titlen Jul i Skilsmisseland, så der er noget for enhver smag.    

Bag julegodter derhjemme

Når det er jul, skal du selvfølgelig fylde hjemmet op med duften af hjemmebag. Du kan få børnene eller kæresten med, når du skal bage julesmåkager eller lave julekonfekt. Du kan lave hjemmebrændte mandler, bage pebernødder og brunkager, eller du kan rulle marcipan og chokolade sammen til det, du har lyst til. Kun fantasien sætter grænser.

Når alting falder til ro, så kan du evt. slutte dagen af med et spil roulette online og måske er du så heldig, så du vinder præmier op til jul. For at komme i gang kan du oprette din konto her.