Savner du tv-serierne fra dengang, du var barn, eller er du bare helt vild med Miss Piggy, Kermit og alle de andre dukker fra the Muppet Show? Så har vi fundet den perfekte julefilm til dig, dine børn og venner!

The Muppet Christmas Carol er baseret på Charles Dickens berømte juleeventyr A Christmas Carol, hvor tre juleånder tager den bitre gnier Ebenezer Scrooge med på en rejse, han sjældent vil glemme.

En juleklassiker med the Muppets i hovedrollerne

Den kyniske pengeudlåner Ebenezer Scrooge spiser aftensmad alene juleaften, da han bliver hjemsøgt af sine tidligere partnere Jacob og Robert Marley – bedre kendt som dukkerne Statler og Waldorf fra the Muppet Show.

De to ånder advarer Scrooge mod at begå de samme fejl, som de gjorde i deres liv. Med et ønske om, at han skal lægge sit liv om, advarer de to ånder Scrooge om, at han vil få besøg af tre juleånder i løbet af natten.

Den første ånd tager Scrooge og filmens to fortællere – Gonzo the Great og Gizzo – tilbage til hans barndom, hvor ensomme dage og ulykkelig kærlighed er hverdagsproblemer.

Grædende tvinges Scrooge tilbage til nutiden, hvor en ny ånd viser ham, hvordan der er jul og glade dage hjemme hos hans loyale kollega Bob Cratchit.

Inden natten er ovre, tager en sidste og tredje ånd Scrooge med ud i fremtiden, hvor hans navn og Bobs svagelige søns navn, Tiny Tim, står skrevet på to gravsten.

Natten bliver starten på et nyt og bedre liv for Scrooge, der fra den ene dag til den anden vælger at sprede juleglæde i Londons gader og hjælpe Bob med at redde hans syge søn.

Gammel vin på nye flasker

Filmen fra 1992 er et juledrama, der på humoristisk vis vækker Charles Dickens fantastiske juleeventyr til live.

The Muppet Christmas Carol er instrueret af Jim Henson Production og Walt Disney Pictures og har ikke overraskende dukkerne fra The Muppet Show i hovedrollerne. På trods af filmens morale og (til tider) ubehagelige hovedkarakter kan du derfor forvente masser af smil på læben, når Gonzo the Great og Rizzo genfortæller Dickens alletiders juleeventyr.

Juleeventyret fra 1992 kan ses af børn og voksne i alle aldre. Så hvorfor ikke invitere dine børn og venner på en hyggelige stund for at vise dem noget kvalitetsfjernsyn, fra dengang far eller mor var barn?

Se traileren til The Muppet Christmas Carol her