Den magiske juleæske er en dansk animationsfilm om den 8-årige Julius, der fra den ene dag til den anden bliver ført til et magisk land, hvor han skal befri Julemanden og redde den gode julestemning.

Det tog instruktøren Jacob Ley over 8 år at lave stopmotion-filmen om Julius og hans magiske juleæske. Den er produceret af Copenhagen Bombay, som også står bag film som ”Æblet og Ormen” og ”Den kæmpestore bjørn”.

Tror du på julemanden?

Den otteårige Julius har boet på børnehjem, så længe han kan huske og er endnu ikke vokset fra sin tro på, at Julemanden findes.

Da børnehjemmets andre børn afslører, at det er børnehjemmets forstander, der hvert år klæder sig ud som julemand, mister Julius ikke bare troen på Julemanden, men også sig selv. Den forsvundne juleglæde og rene barneglæde genfindes dog pludseligt, da Julius finder sin magiske juleæske og bliver ført til en magisk verden, hvor han bliver sat til at redde Julemanden.

Det bliver starten på et hæsblæsende juleeventyr. Et eventyr hvor Julius ikke alene genfinder sin tro på Julemanden og sig selv, men også skal redde ham fra den onde Krampus. Krampus gør nemlig sit bedste for at ødelægge julen og den gode stemning juleaften.

Men vil Julius og hans gode ven Herman – en lyserød marcipangris fra den magiske juleæske, der er blevet vakt til live i den magiske verden – finde Julemanden og redde juleaftenen, inden det er for sent?

En hjertevarm animationsfilm om julen

Den magiske juleæske er en flot stop-motion julefilm, der formår at sætte hverdagens stress og decembers julegaveræs en smule i perspektiv med sin fine portrættering af Julius og hans personlige rejse til et magisk land.

Den charmende og hjertevarme fortælling bæres i høj grad af de charmerende collageagtige animationer og kække børnestemmer, der passer perfekt til filmens barnlige udtryk. Bag animationerne finder du blandt andet Herman Knop, Flora Ofelia og Albert Rubeck Lindhardts, som er kendt fra flere andre julefilm og ikke mindst børne-MGP 2015.

Jacob Leys julefilm er en stille film, der vækker ægte juleglæde hos sine seere. Julefilmen kan ses af børn såvel som unge og voksne. Den er derfor et godt valg til en stille aften, hvor hele familien skal samles om en god film i sofaen.

Se traileren til Den magiske juleæske her