Hvis jeg nævner ikoniske skurkenavne som Colonel Stuart (William Sadler), Major Grant (John Amos) og General Esperanza (Franco Nero), så ved du med garanti, at det er Die Hard 2 jeg taler om, eller rettere Die Hard 2 – Die Harder.

Men det er jo Bruce Willis’ legendariske John McClane det hele drejer sig om i denne efterfølger til Die Hard. En ret vellykket efterfølger, synes jeg.

Og dén her er utvivlsomt en ÆGTE julefilm, hvor der ved Die Hard kan argumenteres for, at det mere er en film, der tilfældigvis foregår i julen.

Men i Die Hard 2 får vi julemusik, og endda Dennis Franz’ sure strømer ved navn Lorenzo, der siger “What the hell, it’s Christmas!”

Og hvor har du så lige set Dennis Franz før, tænker du? Han var jo i årevis strømer i tv-serien NYPD Blue (på dansk: New York Blues). Fantastisk karakterudvikling i rollen som Andy Sipowicz.

Men altså…

Die Hard 2 Die Harder foregår denne gang i lufthavnen i Washington DC, hvor John McClane skal hente sin kone, Holly (Bonnie Bedelia), der er i et fly i luften, idet filmen starter.

McClane har dog en blodhunds næse for at opsnuse problemer og snart er han i ildkamp ude ved bagagen. Terrorister fortæller, at de har overtaget al mekanikken i lufthavnen, og hvis instruktioner ikke følges, så vil fly begynde at dratte ned.

John McClane er ikke uden selvironi og bemærker frustreret “How can the same shit happen to the same guy twice?”

Men når nu der er terrorister i nærheden, så kan McClane jo ikke lade være med at blande sig i, hvilket også betyder, at han pisser lufthavnspolitiet af og dermed nærmest er uvenner med alle.

Jeg skal ikke afsløre for meget men vil da lige tilføje: Yippee Ki Yay, Motherf****r!

Denne artikel er sponsoreret af lars-p.dk.

Se traileren for Die Hard 2 – Die Harder her!

Hvor mange Die Hard film findes der?

Der er lavet i alt 5 Die Hard film og de er som følger:

  1. Die Hard
  2. Die Hard 2 – Die Harder
  3. Die Hard with a vengeance (på dansk: Die Hard Mega Hard)
  4. Live Free or Die Hard (på dansk: Die Hard 4.0)
  5. A Good Day To Die Hard (Undgå denne stinker medmindre du bare VIL se dem alle)