Med filmen The Night Before får du en sjov drengerøvskomedie, som kan gå hen og blive en favorit hos de mænd, som søger et alternativ til de traditionelle julefilm.

Filmen er ikke specielt dyb, men indeholder mange dårlige jokes og masser af politisk ukorrekthed. På nogle punkter kan filmen være lidt grænseoverskridende, men det er hvad man kan forvente at denne type film, som ligger sig i tæt op af film som Tømmermænd i Vegas, The Pineapple Express, Superbad osv.

Herretur hver lillejuleaften

De tre gode venner Isaac (Seth Rogen), Chris (Anthony Mackie) og Ethan (Joseph Gordon-Levitt) har en fast juletradition, hvor de sammen fejrer julen. Det sker ved at de hvert år tager på en fælles druktur lillejuleaften.

Traditionen opstod efter at Ethan mistede sine forældre i et uheld lidt før jul i 2001. Hans to bedste venner kan ikke lade ham være helt alene i julen af denne grund, og de hænger så ud sammen. Det resulter i at Ethan og de to venner tager på en mindeværdig bytur. År efter år gentager de traditionen med succes, det er dog aldrig lykkedes dem at komme med til den legendariske julefest ”The Nutcracka Ball”, som de blev opmærksomme på i forbindelse med deres første tur.

Den allersidste tur

I år er vennerne blevet enige om det skal være det sidste år med denne tradition. Isaac og hans kone skal til at have en baby. Chris, som er professionel NFL atlet, er blevet for kendt. Kun Ethan har svært ved at slippe traditionen, men skæbnen vil dog at han får fat i tre billetter til ”The Nutcracka Ball”, så i det mindste kan de afslutte traditionen med et kæmpe brag.

Inden de når frem til julefesten, så skal de dog utrolig meget igennem sammen. inkl. deres faste ritualer, som bl.a. er karaoke og grimme julesweatre. Dette krydret med alkohol og stoffer gør, at de når at blive uvenner, inden filmen til sidst slutter lykkeligt, og med en klassisk feel-good stemning.

Denne artikel er sponseret af tvudbydereidanmark.dk.

Se traileren til The Night Before her