Er du klar til julehyggen? Det kommer altid bag på folk, når julen står for døren, men i år kan du være klar med alt hvad det skal indebære af julehygge, julebag og julefilm.

Traditionerne tro og denne gang i god tid

Vi har alle nogle traditioner i forbindelse med højtiderne og julen er den højtid i løbet af året hvor de fleste danskere har flest traditioner de gerne vil holde i hævd. Det handler ikke kun om hvordan selve juleaften plejer at skulle afholdes, men også om alt det der er uden om selve juleaften som der ligger plantet i dagene op til.

Oplever du tit at du ikke helt når alle de ting du gerne vil nå i julen, så kan du med fordel sætte noget vand over til en god kop kaffe eller the og smække benene op, mens du lige får dig en hurtig gennemgang af de oftest sete traditioner og ritualer vi ser i Danmark i forbindelse med jul. Har du slet ikke en elkedel du kan starte op for, så kan du klik her for at finde én eller starte med den første ting – nemlig at overveje ønskerne til ønskelisten i år.

Nu handler julen ikke kun om gaver, så lad os hurtigt hoppe videre til årsagen til hvorfor julen kommer bag på de fleste hvert år. Vi ved at juleaften er den 24. december og det er derfor også denne dag som vi tæller ned til, men alle forberedelserne skal klares inden juleaften og det er derfor en god idé at starte allerede i start november med at planlægge hele julemåneden.

Tjek op på hvad der kommer i kassen inden december. Foto: Unsplash

Få et overblik over de julefilm og julekalendere der vises i år

En god idé er at se hvornår den første søndag i advent falder, hvis du altså selv vil lave juledekorationer. Det er en hyggelig ting at lave for de kreative, mens andre hellere vil komme i julestemning med julefilm, hvilket leder videre til noget andet. Filmene ”Alene hjemme” er i mange hjem en tradition så tjek gerne ud, hvornår den bliver sendt i år. Hertil kommer også noget planlægning i forhold til de julekalendere der vises på tv denne jul.

Når der er styr på juledekorationerne og hvad der skal ses i fjernsynet for at det kan blive jul, så kan den resterende planlægning med f.eks. pakkekalender til børnene starte. Måske der også er en lille nisse der skal flytte ind, som kan finde på at drille husstanden i hele december-måned?