Hvis der er noget, der hører julen til, så er det uden tvivl film. Alle har en favorit julefilm, som de absolut bare må se til jul. Derudover er der også bare de samme klassikere, som tv-kanalerne bare skal sende år efter år, fordi det er blevet en tradition.

Står du og savner en god julefilm, hjælper vi dig her på vej med lidt inspiration, så du ikke skal gå igennem december måned uden at have en god film at smække på dit fjernsyn. Vi kommer både ind på danske og engelske julefilm, så du har lidt at vælge imellem.

Der findes nemlig en lang række af både danske og engelske juleklassikere. Så vi har valgt at tage det bedste fra begge verdener, så du kan vælge lige netop den film, som du har lyst til at se.

De uundgåelige danske klassikere

Hvis du mest er til de danske julefilm, er der heldigvis også en række at vælge imellem, som kan være med til at gøre din jul lige en tand hyggeligere, end den allerede er. Der er altid tid til en god julefilm, og hvorfor så ikke vælge en af de bedste danske julefilm?

Herunder giver vi dig fem bud på de bedste danske julefilm, som du kan se sammen med resten af familien i den søde juletid.

Dyrlægens Plejebørn

Dyrlægens Plejebørn er måske nummer et på listen over danske juleklassikere. Har du aldrig set den, er det en kæmpe fejl. Det er måske den mest hyggelige danske julefilm, der nogensinde er blevet lavet. Den får i hvert fald en kæmpe anbefaling herfra.

Nøddebo Præstegaard

En anden klassiker, som også bliver sendt hvert eneste år i fjernsynet, er uden tvivl Nøddebo Præstegaard. Den er lavet i flere forskellige versioner, men vi kan anbefale dig 1974 versionen med blandt andre Poul Bundgaard, Karl Stegger, Ulf Pilgaard og Arthur Jensen i hovedrollerne.

Far til fire i byen

Når vi zoomer ind på danske julefilm, kan vi heller ikke komme uden om Far til fire i byen. Filmen med “Til julebal i nisseland” sange. Den emmer af ægte, dansk julestemning. Så hvis du vil i godt selskab, kan vi anbefale en filmaften med Ole, Mie og Lille Per i sand julestemning.

Pyrus På Pletten

Du har med stor sandsynlighed set de gode gamle julekalendere med nissen Pyrus. Men har du også fået Pyrus På Pletten med? Hvis ikke, kan det være oplagt at smække den på. Du kan naturligvis også bare gense de gode gamle julekalendere, hvis du ikke kan få nok af Pyrus, Kandis og Gyldengrød. Find her DR’s danske julekalendere, hvis du savner at et godt udvalg af julekalendere.

Krummerne 4 – Så er det jul igen

Skal det være lidt nyere, har vi her til sidst taget Krummerne 4 – Så er det jul igen med på listen. Den kom et godt stykke tid efter de “gamle” film om Krummerne, men har stadig rigtig mange af de samme skuespillere på rollelisten.

Gode julefilm på engelsk

Hvis du også gerne vil se et par af de engelske juleklassikere, har vi også her samlet de fem mest ikoniske julefilm på engelsk. Ligesom mange af de danske film kan du også godt regne med, at disse film bliver sendt på et eller andet tidspunkt henover julen.

Alene hjemme

Først og fremmest er der Alene hjemme fra 1990. Måske nok den mest ikoniske julefilm overhovedet, hvis man tager de internationale briller på. En perle, som du bare må se i julen.

Elf

Elf er også et must i december måned. Klassikeren med Will Ferrell, Jon Favreau og Peter Dinklage bliver aldrig for gammel. Den må du også se i år.

Det er herligt at leve

Selvom den er helt tilbage fra 1946, er det stadig en af de bedste julefilm, der nogensinde er lavet. Har du aldrig set den, skal den være på toppen af din liste i år. Så kan du altid gense Alene hjemme næste år, hvis du kun har tid til en enkelt film.

Muppets Juleeventyr

Den gode gamle fortælling om Et Juleeventyr er blevet lavet i mange forskellige versioner. Vores favorit er Muppets version, som også tåler et gensyn hver jul.

Grinchen

Du kan også se Jim Carrey som Grinchen. Filmen høstede mange roser, og siden den kom ud i 2000 har den været en fast del af juletraditionerne i mange hjem lige siden.