Lige om lidt er det atter jul og med denne højtid følger der et hav af traditioner og ting der ikke kan undlades at få gjort, for hvis det ikke er noget der er sket eller gjort, så er det slet ikke en rigtig jul der er i vente i år. Men når der er så meget at skulle klare at få gjort, kan det være en god idé at organisere planerne en smule og det kræver remedier for mange.

Det er ingen sag at organisere, hvis du har alle remedier klar 

Alle der elsker jul, vil helt sikkert kunne udpege mindst 3 ting der hører julen til og som afgør hvorvidt der er tale om en rigtig jul eller ej. Én vigtigt ting som mange dog glemmer at nævne, men som er en kæmpe ting for de fleste er, at se året julekalender eller i det mindste se 1-2 gode julefilm, men ligesom at butikker bugner med en masse valg på alle hylderne, så er flimmerkassen også proppet med en masse forskellige julefilm og julekalendre og for mange personer, kræver det næsten en helt plan over hvad der skal tygges igennem inden dag kan slutte i december. 

Når der skal organiseres kan det være en god idé at have simple materialer i brug som f.eks. klæbepuder. Med klæbepuder kan du hænge dine planer op for f.eks. at se nærmere på hvordan en decemberdag kunne se ud. 

Du kan godt glemme en af de mange julekalendre uden en organiser i hjemmet

Er du en meget kreativ person, kan du med fordel lave en hel væg med klæbepuder til at smide en note op på, med hvad du skal huske at foretage dig de forskellige dage. Med klæbepuderne skal du ikke først til at finde tape eller lærertyggegummi frem først. Her kan du hurtigt placere sedlen, der skal op at hænge før du glemmer det igen. 

Der vil være nogle serier som du vil vende tilbage til gennem hele julemåneden, som f.eks. julekalendere i TV. Disse julekalendre kommer forskudt af hinanden på en sådan måde, at det gælder om at sætte sig meget godt til rette for en længere stund, for inden du har set dig om, har du set dagens afsnit af din 3. julekalender for i år. 

I starten af julemåneden kan det være ekstra svært at huske hvad og hvornår de forskellige serier og film kommer, og det kan derfor skabe lidt mere overblik at lave en flot tavle derhjemme, med en tidslinje over hvad der skal ske i løbet af dagen.