Er du vild med julen? Er dine børn vilde med julen? Dine forældre, ægtefælle og bare alle du kender? Og vil du derfor gerne have den helt perfekte jul? Det er der ikke noget at sige til. Julen er hjerternes fest, og hvis du er typen, der er glad for jul, giver det god mening, at du ønsker at skabe den perfekte jul for dig selv og dem, du kender.

Læs med herunder, og find ud af, hvorfor du egentlig fejrer jul, og læs nogle gode råd til julen.

Hvorfor fejres der jul?

Du fejrer med stor sandsynlighed jul, fordi Jesus blev født den 25. december. Selvom man også fejrede en form for jul, før kristendommen blev opfundet, er det i dag, Jesus og kristendommen de fleste forbinder med julen.

Julen et symbol på lys i mørket og en hyggelig tid midt i vinter og kulde, og mange mennesker fejrer julen, selvom de ikke nødvendigvis er voldsomt kristne.

I dagens Danmark og mange lignende lande er julen et meget stor ting, og mange børn vokser op med en tro på julemanden og med julekalendere og slik i lange baner hele måneden.

I Norden fejres julen den forkerte dag – den 24. december – fordi traditionen blev opfundet i en tid, hvor en ny dag betød solnedgang og ikke solopgang.

Gode råd til julen

Hvis du gerne vil have nogle gode råd til, hvordan din jul kan blive noget nær perfekt, kan du læse med nedenfor:

  • Slap og nyd julen. Mange mennesker stresser meget over gaver og den påduttede hygge, men prøv i stedet at tage det hele stille og roligt, og så vil julen uden tvivl blive god, ligegyldigt hvor mange lys du sætter op, og hvor mange gaver du får købt i god tid.
  • Skriv ned og planlæg. Så bliver det meget nemmere at købe julekalendere, slik, gaver og lignende, og du bliver mindre stresset.
  • Anskaf dig et juletræ. Så er alt andet næsten lige meget, og det vil helt sikkert være en succes for både børn og voksne i din omgangskreds.
  • Tag på julemarkeder. Hvis du har tid, kan det være utroligt hyggeligt at tage på julemarkeder med gode venner eller familie og drikke gløgg og spise æbleskiver.
  • Se en masse julefilm. Så skal julen nok blive god og hyggelig! Se en oversigt over julefilm her.
  • Lad være med at stresse over, at julen skal være perfekt. Hvis du lader være med det, skal den nok blive det – og omvendt.
  • Lav dine egne traditioner. Det vil uden tvivl vække glæde hos dem, du bor sammen med, om det er dine børn, din ægtefælle eller nogle andre.
  • Husk at julen er hjerternes fest. Hyg dig lidt ekstra, spis noget chokolade og donér nogle penge til velgørenhed – lev det gode liv.