Julen nærmer sig, og det er tid til at finde din julesweater frem, pynte op med julepynt og bage julekager. Det er også tid til at købe gaver til familie, venner og partnere og til at komme i rigtig julestemning. Glem endelig ikke julemusikken fra kunstnere som Mariah Carey og Michael Bublé, når du bager dine julekager og pynter dit hjem.

Nogle gange kan julens stress dog være lidt for meget. Det kan være svært at finde julegaver, og med dit hjem, der skal rengøres, og alt det andet, der skal planlægges, kan det være svært at finde et passende tidspunkt til at slappe af og glemme alt om stress. Vi har i den forbindelse samlet de bedste og mest afslappende julefilm, som du kan se, når du vil slappe af eller bare have dem i baggrunden, mens du bager julekager og pynter op derhjemme. 

Vil du forresten finde de bedste butikker til dine julegaver? Læs anmeldelser af butikker for at mindske stress og finde de bedste produkter, der kan leveres sikkert og hurtigt hjem til hoveddøren.

Home Alone

En absolut klassiker, som for mange mennesker er synonymt med julehygge! Den første film i Home Alone-serien, der i alt består af fire film, betragtes som en juleklassiker og er stadig sjov i dag, selvom den blev optaget i 1990. Med Macaulay Culkin i hovedrollen følger vi med den otteårige dreng, der er efterladt alene hjemme til jul, efter at den store familie er taget på rejse. Han bliver tvunget til at træffe sine egne beslutninger, da to indbrudstyve forsøger at bryde ind i hans hjem, og filmen udvikler sig på en meget humoristisk måde. Denne film vil uden tvivl give mange grin og er velegnet til familier i alle aldre.

Die Hard

Til dem, der elsker action, er denne film den perfekte kombination af jul og spænding. Selv om filmens hovedfokus ikke er på selve julen, foregår den alligevel i en af de mest festlige perioder i landet. I denne film får vi selskab af Bruce Willis, der spiller rollen som John McClane, en politimand fra New York, der besøger sin kone juleaften. Mens han besøger sin kone til en julefrokost i hovedkvarteret for det firma, hans kone arbejder for, bliver festen afbrudt af en gruppe terrorister, der har invaderet bygningen. Hvis du ønsker at komme i julestemning, mens du ser en spændende actionfilm, er Die Hard Absolute det bedste valg for dig.

Grinchen – Julen er stjålet

Denne film er en favorit for mange børn over hele verden. Filmen udkom i 2000, men er stadig en film, som mange børn nyder i dag. Filmen er baseret på en julehistorie skrevet af Dr. Seuss og blev udgivet helt tilbage i 1957. I filmen ser vi Jim Carrey i hovedrollen som Grinchen, en karakter, der hader julen over alt andet. Grinchens had til julen fører til sjove øjeblikke, og Jim Carreys enestående måde at leve sig ind i karakteren på, gør filmen ti gange sjovere. Et must-see for dem, der ønsker at nyde en god juleklassiker med de mindste i familien.

Hjælp, det er jul!

Sidst, men ikke mindst, har vi besluttet at medtage filmen “Hjælp, det er jul!” på vores liste over juleklassikere. Denne film foregår i en hyggelig gade med naboer, der elsker at fejre jul. Et par i nabolaget har besluttet, at de ikke ønsker at fejre julen, hvilket naboerne ikke bryder sig om, men da deres voksne datter pludselig beslutter sig for at komme hjem til jul alligevel, er der travlt med at få arrangeret alle julefesterne. En klassiker, der giver mange grin, og som mange voksne måske også kan relatere til.

At se klassiske julefilm er en fantastisk måde at komme i julestemning på, hvad end man bager julekager, handler julegaver online eller pakker gaver ind. Uanset om det er en stille aften foran pejsen eller en filmaften med vennerne, vil disse klassiske julefilm helt sikkert bringe glæde og nostalgi til din juletid.