De fleste af os kender Peddersen og Findus. Hvis du ikke kender til den talende kat (Findus) og den sære, gamle opfinder Peddersen, så har du mange timers underholdning til gode. De to hovedpersoner har lavet mange film igennem tiden til stor glæde for både børn og voksne. Og selvfølgelig har Peddersen og Findus også lavet en julefilm. Den hedder Peddersen & Findus 3 – Nissemaskinen. Den kan både lejes online eller købes som DVD, og du kan sågar leje den på dit lokale bibliotek.

Handlingen i korte træk

Katten Findus største ønske, er at der juleaften kommer en nisse med julegaver til ham. Peddersen har lovet Findus, at selvfølgelig kommer der nisser juleaften. Og som de fleste voksne, så tror Peddersen heller ikke på julemanden eller nisser, og derfor beslutter han sig for at opfinde en nissemaskine, så han kan holde sit løfte overfor Findus.

Men det er ikke nemt at opfinde en nissemaskine, og Findus synes at Peddersen er underlig og fjern, og hvorfor bruger han så meget tid ude på sit værksted? Vi skal ikke afsløre om det lykkedes Peddersen at opfylde Findus’ ønske. Men vi kan afsløre, at julen bliver ikke så stille og rolig som Peddersen håbede på – og faktisk bliver de to hovedpersoner rigtige uvenner, og spørgsmålet om det overhovedet bliver jul. Denne børnefilm er et klart must i juletiden.

En skøn julefilm for hele familien

Filmen kan ses af hele familien, og de snakker dansk i filmen, så selv de mindste børn kan forstå hvad filmen handler om. Filmen er lavet af Sven Nordqvist, som har skrevet alle Peddersen og Findus historierne. Oprindelig er den med svensk tale, men heldigvis er den udgivet med dansk tale, fordi der er et utal af dygtige danske skuespillere som lægger stemmer til som f.eks. Per Pallesen som giver stemme til Peddersen. 

Nissemaskinen med Peddersen og Findus er indspillet i 2006, og filmen varer 77 minutter.

Denne artikel er sponsoreret af hafaro.dk.

Se traileren til Peddersen og Findus 3 – Nissemaskinen her

Traileren her er på Svensk, men filmen findes med Dansk tale.