Familien jul og nissehotellet er den 3. film i serien om familien Jul.

Hovedpersonen Hugo (som vi også har mødt i Familien 1 og 2) er på vej til at blive teenager, og han har fået sig en kæreste. Hun vælger at slå op med ham, fordi han stadig tror på nisser. Det får Hugo til at afbryde kontakten med sin bedste ven nissen Pixie, og Hugo har brug for at komme væk og rejser tidligt på julieferie hos faderens familie på Fyn.

I Bogense har familien købt et gammelt hotel, der står overfor en større renovering. Det viser sig dog hurtigt at Hugo igen må involvere sig med nisserne, da der bor 3 forældreløse nisser på hotellet – og de har brug for Hugos hjælp. Deres rensdyr kan nemlig først flyve dem hjem til nisseland, når de finder nøglen til kisten med deres magiske seletøj.

En sød julehistorie for hele familien

Familien Jul og nissehotellet er en sød julehistorie for hele familie. Selvom filmen primært er for børn, er der masser af elementer der appellerer til de voksne. Især har Hugos kapitalistiske fætter en række replikker der er humoristiske for voksne.

Filmen er tilladt for alle, men der er elementer som virker skræmmende på de helt små børn. Jeg havde min datter på 4 år med til præmieren, og hun måtte flere gange holde sig for øjnene fordi hun syntes det blev for uhyggeligt.

Vi så filmen uden at have set 1eren og 2eren af Familien Jul, og det fungerede fint. Der var en kort opsummering i begyndelsen, så referencerne til de to tidligere film gav mening. Jeg vil dig anbefale at man ser filmene i rækkefølge. Selvom filmene er selvstændige historier, lærer man karaktererne bedre at kend, når man ser alle 3 julefilm.

Filmen er flot produceret og der medvirker en lang række dygtige danske skuespillere bl.a. Jens Jørgen Spottag, Paw Henriksen, Julie Sangenberg, Pelle Krusbæk, Flora Augusta, Alexander W. Schøler, Jens Sætter-Lassen og Marie Askehave.

Denne artikel er sponsoreret af babyuniverset.dk.

Se traileren til Familien jul og Nissehotellet her