Noelle er en film fra 2019, der er skrevet og instrueret af Marc Lawrence, samt produceret af Walt Disney Pictures.

Skuespillerne Anna Kendrick og Bill Hader har hovedrollerne i komediefilmen, der ikke overraskende har julen som hovedtema.

Sønnen skal afløse sin afdøde far som julemand

På nordpolen er forberedelserne til den kommende jul godt i gang. Efter at den seneste julemand døde for fem måneder siden, så har hans søn, Nick Kringle, nu til opgave at træne sig op til at overtage de store støvler efter sin far.

Hans yngre søster, Noelle, har ansvaret for at skabe og vedligeholde julestemningen, og hun fortsætter sin støtte af sin bror. Således foreslår hun ham endda at tage weekenden fri for at undgå stress og at få slappet af inden den store dag.

Nick kan godt lide hendes idé, og vælger at holde ferie. Da rensdyret vender tilbage uden Nick, bliver Noelle nødt til at indrømme, at det var hendes idé at give ham ferie. Det gør elverne vrede på hende.

Ingen julekomedie uden drama

Derfor vælger elverne at tvangsudnævne hendes fætter Gabriel som den nye julemand. Noelle fortæller til elvernes hovedleder og den tidligere barnepige Polly, at hun tror, at Nick er taget til Phoenix i Arizona.

De går hen til slæden og skændes om at tage af sted for at finde Nick. Noelle ender med at finde Nick efter hjælp fra en privatdetektiv ved navn Jake Hapman.

Nick bliver fundet i et yogastudie, hvor han er glad for at se Noelle, men på trods af dette, så vil han ikke tilbage nordpå for at være julemand.

Efter et heftigt skænderi, forlader Noelle bygningen og tager tilbage til indkøbscentret, hvor hendes rensdyr-ven Snowcone ankommer med et brev fra deres mor, som informerer hende om situationen derhjemme og beordrer hende til at finde og bringe Nick hjem.

Imens Noelle var væk, havde fætter Gabriel skabt en app, hvor han ud fra en algoritme kunne slå fast, at der kun var 2.837 “pæne” børn i verden. Det bliver elverne og julemor vrede over.

Med hjælp fra Snowcone lykkes det Noelle at opspore Nick igen. Denne gang er han taget til et yoga-retreat i en have, hvor hun overbeviser ham om at vende tilbage. Fætter Gabriel er ikke egnet som julemand, og derfor skal Nick hurtigt tilbage for at redde julen.

Nick forklarer, at han gerne vil hjælpe, men at han ikke føler sig rustet til at være julemand.

Nick løber ind i indkøbscentreret, men han bliver mødt af sure børn, der har fundet ud af at de var frække gennem Gabriels app.

Uden at afsløre hele slutningen på denne julefilm, kan vi blot røbe, at den sandsynligvis ender lykkeligt.

Denne artikel er sponsoreret af goquiz.dk.

Se traileren til Noelle: Julemandens datter her