Karla har verdens dummeste familie, og de får verdens dummeste jul. Det fortæller 10-årige Karla selv, da alt synes at ramle for hende og familien i dagene op til jul. Karla ser familien som en kabale, hun skal have til at gå op – men det bliver svært.

Karlas Kabale er en julefilm for hele familien fra 2007 baseret på bogforlæg af forfatter René Toft Simonsen.

Ikke bare en 7-kabale

Karla (Elena Arndt-Jensen) bor med sin mor (Ellen Hillingsø) og stedfar (Nicolaj Kopernikus), men der er travlt op til jul, og familien har ikke tid til at være sammen. Derfor søger Karla sin fars (Allan Olsen) selskab, han er sjovere og har altid tid og lyst til at lege. Men han er hele tiden fuld og utilregnelig.

Karlas mor og stedfar kan ikke udstå den alkoholiserede far, Allan, og der er ingen chancer for, at hele familien kan være samlet juleaften. Karla indser derfor, at hendes familie-kabale aldrig vil gå op, og hun beslutter sig for at løbe hjemmefra. Her får hun hjælp af et par skæve eksistenser fra samfundets bund, men indser hurtigt, at også de forsøger at tage ansvar for hendes ve og vel. Ligesom familien derhjemme.

Om Karla kommer hjem, inden det bliver jul, må I selv se filmen for at finde ud af.

En familiefilm med voksenproblemer

Karlas Kabale er en børnefilm, og der vil være masser af grin for de mindste. Særligt Karlas to mindre brødre (Nikolaj Støvring Hansen og Jonathan Werner Juel), der laver ballade og finder sjov i at vise deres pølser til deres eftertænksomme storesøster, er garanter for mange grin i filmen. Men det er samtidigt også en film, der sætter tankerne i gang hos forældre. Filmen er nemlig ikke bange for at behandle emner som alkoholisme og skilsmisse.

Selvom man griner sig igennem meget af filmen, vil der bestemt også være grobund for dybere samtaler omkring middagsbordet for hele familien.

Se trailer til Karlas Kabale her