Den tid på året er en drama-komedie, som på fin og humoristisk vis portrætterer, hvor galt det kan gå, når en broget familie samler sig om julemiddagen for at fejre en hyggelig stund.

Julefilmen fra 2018 er den tredje film, Paprika Steen instruerer. Sammen med blandt andet Sofie Gråbøl, Lars Brygmann og Lars Knutzon spiller hun familiens værtinde med de mange fantastiske intentioner.

Den årlige familiesammenkomst

Filmen tager sin begyndelse hjemme hos Katrine og Mads, der med deres mange ambitioner om, hvad det vil sige at holde jul, er værter for årets julede festligheder.

Det hele skal være perfekt – for nu skal hele familien jo samles om en god stund. Det er jo trods alt kun juleaften én gang om året. Der er bare et problem: bag idyllen og de mange søde tanker gemmer der sig en broget flok af forældre og søskende, der knap nok kan finde ud af at drikke en kop kaffe sammen.

Katrines søster, familiens præst, har giftet sig med en vattet akademiker, og de gør sammen deres bedste for at holde styr på deres hyper-barn. Katrines skilte forældre er ligeså umulige, men har ingen problemer med at fejre jul sammen – så længe de da bare må drikke, til de segner og kaste om sig med spydige ord og kommentarer.

Og så er der Katrines lillesøster, familiens sorte får, som har taget mand og barn med sig direkte fra afvænning.

Men julen er hjerternes tid, så der skal være plads til alle, og traditionerne skal følges til punkt og prikke.

Om det bliver starten på den glansbillede-jul, som Katrine og Mads havde forstillet sig, kan du måske gætte dig til. Hvis ikke, må du se med, når filmen kører i biograferne henover julemånederne.

En oprigtig og tåkrummende julefilm

Den tid på året er en julefilm, hvor du på én og samme tid må grine, krumme tæer og nikke genkendende til karakterernes ihærdige forsøg på at holde en god jul.

Filmen fra 2018 kommer udenom de mange klichér og rammer som oftest rigtigt med sine velskrevne replikker og pinlige situationer.

Paprika Steens film er en ny, dansk juleklassiker, som du bør se med din familie, partner og ældre børn. Med filmen i baghovedet vil I helt sikker tænke og le over jeres over jeres egne fejl og mangler, når julen først står for døren.

Se traileren til Den tid på året her