Børn har brug for mange ting i deres liv. Først og fremmest er der naturligvis din kærlighed som forældre, det er det vigtigste. Men derudover har de brug for stimulering, inspiration og lærdom.

Disse ting kommer mange forskellige steder fra. De kommer fra dig, de kommer fra deres pædagoger og lærer, og de kommer fra legen med andre børn.

Men, de kommer også fra film. Igennem mange år har forældre fra hver eneste generation været bekymret for om deres børn bruger for meget tid foran skærmen.

Da alle hjem begyndte at have tv, var det kilden til bekymring. Da videospil ankom i mange folks hjem, blev de kilden til bekymring. Ligeledes har film været det.

Naturligvis er det vigtigt at holde øje med sine børn, også når de sidder foran skærmen. Det er vigtigt at vide hvad de ser, og hvad de spiller, men man behøver ikke at være alt for bekymret.

Spil og film kan være en kæmpe inspirationskilde for børn. Så længe det er gode film til børn.

Fat interesse for dine børns interesser

Hvis man vil være sikker på at ens børn ser gode film, så er man nødt til at prøve at forstå dem. Man er nødt til at prøve at forstå de der interesserer dem, og man skal gøre det uden fordom.

Ofte kan man falde i den fælde at tro, det man selv så som barn, var meget bedre, end det børn ser i dag. Det er nostalgien som taler. Godt nok er der meget mere bras i fjernsynet, og andre medier, i dag end dengang, men der er også meget mere kvalitet.

Der er altså rigtig gode muligheder for at finde film som inspirerer børn. Det er helt uundgåeligt at de små rollinger bruger meget tid foran skærmen, og derfor er der ingen grund til at kæmpe imod det. I stedet skal man finde de bedste film, forstå hvorfor børn kan lide dem og lade rollingerne se dem.

Julefilm er for hele familien – ikke kun børn

Børn kan især lide at se film omkring juletid. Julen er en magisk periode for et ungt hoved, og derfor bliver der produceret masser af film som prøver at fange denne magi.

Nogle gør det godt, og nogle gør det dårligt. Som forældre kan man nemmeste finde de gode film ved at lægge mærke til om man selv synes de er gode.

En god børnefilm er nemlig ofte en god familiefilm. Det vil sige at både børn som voksne vil kunne finde noget spændende i dem.

Filmene taler på flere lag, til flere forskellige slags mennesker. Burg derfor dit eget instinkt som forældre til at finde de bedste julefilm.